maandag 31 december 2012

Hallo Allemaal,

Ik had jullie beloofd tussen kerst en oud en nieuw de uitslag bekend te maken maar daar de post er echt dit jaar lang over doet heb ik het een week verder geschoven. Ik heb geen idee of er nog meer binnenkomt maar het zou erg sneu zijn als iemand zijn best ergens op gedaan heeft en door de post niet mee kan doen.


Deze schattige kaart heb ik ontvangen van Thea Danyaoui, het is een gevilte kaart met hierop een engeltje. Kanten jurkje echt heel erg leuk, in het echt is deze kaart veel mooier,

Deze kaart heb ik onvangen van Moniquevan Nuenen, een schattig engeltje met een kristalkindje in haar had, geweldig mooi.

En deze prachtige kaart heb ik van Laura Fonteijn ontvangen, scrap en 3 d techniek zijn hierin verwerkt. Echt een plaatje van een kaart.
Alle 3 erg bedankt voor deze mooie deelname, ze staan te pronken in mijn kamer.
 
groetjes
Ellen

donderdag 20 december 2012


Dit leuke zakdoekenhoesje heb ik ontvangen van Marielle voor de wedstrijd, is het niet helemaal geweldig als kerstgroet. Ik vind deze heel geslaagd, bedankt Marielle voor je mooie bijdrage.

zondag 16 december 2012

leuke haarclipjes

Deze haarclipjes heb ik gemaakt van een patroon van Inspiree, oorspronkelijk zijn deze groter, zie foto hieronder. Terwijl ik bezig was aan de grote kerstmanballen dacht ik deze zijn ook leuk voor op een haarclipje, dus heb ik het patroon verkleind naar 25 % en hiervan deze leuke haarclipjes gemaakt. Wat zullen ze leuk staan bij de kleine meisjes.
Het is een ontzettend leuk patroon van Inspiree en je hebt ze zo klaar. ipv een wolballetje of pompoentje heb ik hier een klein vilten rondje gemaakt als neusje.
 
 
De kerstmanballen had ik pas al gemaakt maar afgelopen vrijdag toen ik jarig was heb ik ze ook met mijn vriendinnen gemaakt. Het begint zowaar een traditie te worden dat op mijn verjaardag ik ga knutselen met mijn vriendinnen en meestal iets voor kerst, daar is het tenslotte ook helemaal de tijd voor. Ieder heeft 2 van deze kerstmanballen gemaakt.
Je kan er van alles mee, leuk als tassenhanger, sleutelhanger, voor in de boom, voor aan de deur en ga zo maar door.
 

 
De man van mijn vriendin heeft deze leuke houten boom gemaakt. Ik had zoiets gezien in het blaadje bij Xenos, eigenlijk vorig jaar al. Ik ben bij de winkel geweest maar nee deze verkochten ze niet was decoratie materiaal. Ik baalde hier enorm van en toen ik de boom dit jaar weer in het blaadje zag staan dacht ik, deze boom wil ik gewoon.
Mijn vriendin  was het hier helemaal mee eens en wilde hem ook, man lief aangekeken en samen de spullen gekocht die je nodig heb. Ik een schets gemaakt van hoe ik hem wilde. Hel leuke is als je hem zelf maak je dit ook helemaal kan invullen, er zitten onder de plankjes allemaal haakjes dus ik kan er van alles aan hangen. Op de plankjes kan je dingen neerzetten. Doordat deze boom strak is van vorm kan je hem het hele jaar door gebruiken en dit ga ik zeker doen.

donderdag 13 december 2012

De eerste inzendingen van de kerstwedstrijd

 
 
 
 
Dit leuke kersttreintje is gemaakt door INgrid KIele, gewelig leuk heel origineel
 
Deze kaart kreeg ik van Adrie langedoen uit Neede


 
Deze schattige kaart is gemaakt door Wil uit Dokkum

En deze prachtige kaart door Mevrouw Kiele
 
Het is gewoon een feestje als de inzendingen binnen komen. Zal het nog moeilijk krijgen wat de mooiste inzending is.
Ik hou jullie op de hoogte
 
groetjes
Ellen

maandag 10 december 2012

Vingerpopjes Olle, oom rijp, koning winter en vrouwtje dooi


Voor de winter heb ik de serie gemaakt van Olle, jullie kennen heb boek vast wel. Olle die voor de kerst een paar mooie ski's heeft gehad en er een avontuur mee gaat beleven waar hij oom rijp, koning winter en vrouwtje dooi tegen komt.
Om dit verhaal te vertellen kan je deze vingerpopjes gebruiken zo komt het verhaal nog meer tot leven bij de kinderen.
De figuurtjes kan je ook op de seizoenstafel zetten, duw in het lijfje een steentje of stukje houd waardoor het vingerpopje goed kan blijven staan.


Ik hoop dat jullie deze popjes leuk vinden om ook te gaan maken.

Bij de eerste aanmeldingen voor het patroon zitten de houten ski's erbij. Het is een beperkte hoeveelheid die ik hiervoor hebt dus wees er vlug bij

vrijdag 7 december 2012

Wedstrijd voor de kerst

Leuk om te horen dat er al een heel aantal mensen mee willen doen aan deze wedstrijd. Super leuk.
Ik heb dan ook besloten als er meer als 25 mensen mee doen dat het 2 prijzen worden en bij meer als 50 3 prijzen zodat je veel kans heb op een leuk verrassingspakket.

Wat moet je doen, Maak een leuke kerstkaart, kerstgroet maak niet uit wat maar iets wat verstuurd kan worden in een enveloppe en met kerst te maken heeft. Je stuurt het naar mij toe en de leukste, origneelste inzending krijgt het verrassingspakket.

Ik kan je vertellen dat het zeker de moeite waard is om mee te doen. Ik kijk uit naar al die leuke post en zal dit zeker op het blog laten zien zodat jullie allemaal op de hoogte worden gehouden.

De kaart of kerstgroet moet binnen zijn voor 25 december dus doe het op tijd op de post.
Tussen kerst en oud en nieuw maak ik de uitslag bekend.

Je kan je inzending sturen naar Ellen van den Bulk, Zonnebloem 17, 2925EZ Krimpen aan den IJssel
Mochten er nog vragen zijn mail mij gerust ellenvandenbulk@planet.nl.

Groetjes
Ellen

zaterdag 1 december 2012

Gratis patroontje voor de decembermaand en westrijd zelfgemaakte kerstkaart

Voor de trouwe volgers heb ik deze kerstgroet bedacht, daar ik niet iedereen een kerstkaart kan sturen en ook al jullie adressen niet allemaal heb wil ik jullie met dit patroontje bedanken voor het volgen van mijn blog.
Het is een mini hulstpopje als patroontje, erg leuk voor in de boom te hangen maar ook om te versturen als kerstkaart. Plak dit popje met het lusje bovenaan een blanco kaart zet er een kerstgroet bij en voila je hebt een schattige kaart waar de mensen ook iets aan hebben.
Het patroontje is allen te verkrijgen als je volger bent van mijn blog, tot 24 december 2012, stuur mij een mailtje naar ellenvandenbulk@planet.nl met daarbij je link naar je blog en je naam waarmee je mij volgt, als je volger bent krijg je het patroontje als pdf patroon naar je mailadres.

Natuurlijk mogen jullie mij wel een kerstkaart sturen, ha ha dan zal ik zeker veel post krijgen.De leukste en origineelste zelfgemaakte kaart krijg een verrassingspakket toe gestuurd, wat daarin zit is dus een verrassing. Maar zal zeker de moeite waard zijn. Mail mij voor mijn adres en geef je op.

Succes
Ellen