zondag 27 mei 2012

gratis patroontje

Wat een heerlijk weer is het de afgelopen dagen en wat waren wij er aan toe. Genieten hoor want je weet nooit in Nederland hoe lang dit duurt.
Ik zit heerlijk in de tuin onder de parasol te handwerken en toen bedacht ik het is wel weer eens tijd voor mijn trouwe volgers om een vrolijk patroontje te krijgen.
Deze schattige vogeltjes kan je in veel kleuren maken, hoort een beetje bij de pinksteren is is zo gemaakt. Leuk van de restjes die je ergens heb liggen.
Het is alleen voor mensen die mij volgen, deze kunnen een mailtje sturen naar ellenvandenbulk@planet.nl met vermelding van hun blog.
Als je volger ben stuur ik je het patroontje per mail toe.
Dit patroontje is alleen deze week gratis te verkrijgen.

Veel knutselplezier
Ellen

zaterdag 19 mei 2012

Huis vol kleur

Daar ik met wat nieuwe ontwerpen bezig ben en nog niets hiervan wil laten zien dat ik deze ben ik nog vergeten te plaatsen en dat zou toch jammer zijn.
Dit pakketje heb ik pas gekocht en gemaakt, klipjes hanger van Huis vol kleur. Geweldig leuk om te maken en ik had gelijk ook een paar klipjes pakketjes gekocht, nou ik kan jullie vertellen dit is echt verslavend, wat leuk om te maken.

Ik kreeg gelijk het gevoel van vroeger terug toen mijn meisjes nog klein waren. Ik maakte toen ook van alles en nog wat voor in het haar en ook toen mijn nichtje een aantal maanden bij mij heeft gewoond heb ik ook leuke bloemen voor in haar haar gemaakt. Wat zo leuk is aan Huis vol kleur zijn haar kleuren, en stofjes, ze doet haar naam echt eer aan en helemaal hot voor deze tijd. Je kan ze op allerlei manieren maken. Helaas heb ik nog geen kleinkinderen maar als ik oma wordt van een klein meisje nou dan ligt er al het een en ander klaar voor haar.

groetjes
Ellen

vrijdag 18 mei 2012

naamslinger



Nu mag het weer de wensen overlaten ik zal mij toch niet vervelen, dat herkennen jullie denk ik ook allemaal wel. Heerlijk hobyen met of zonder zon.
Mijn dochter is de afgelopen dagen geweest en die zag dat ik een naamslinger had gemaakt, dat leek haar wel wat voor een vriendin maar dan moest het wel iets met paarden zijn.  Zo gezegd zo gedaan en zie hier het resultaat.
Aan weerzijde van zijn hoofd zit een belletje met linten en deze rinkelen leuk als de deur open en dicht gaat want daar komt de slinger aan de deur van de kinderkamer.
Op de hoef heb ik de geboortedatum geborduurd, veel plezier ermee Elin,

groetjes
Ellen

zaterdag 12 mei 2012

Patronen OV hoesjes

 Na een tijd gebruik te hebben gemaakt van mijn OV, zag ik dat de zijkanten beschadigd raakte, eerst die plastic hoesjes te hebben gebruikt maar dat was ook niet je van het, als je de kaar eruit moest halen ging het plastic scheuren nou daar moest wat aan gedaan worden vond ik.
Maar de tijd ontbrak en bleef het maar in mijn hoofd zitten. Maar nu heb ik toch maar wat tijd gevonden om er eens mee aan de slag te gaan. En wie had het ooit kunnen bedenken dat ik nog met de komende voetbal gekte mee zou doen, nou ik dus niet maar tijdens het maken van een hoesje kwam deze leeuw in mijn hoofd en zie hier het resultaat.
Aan de achterkant heb ik een vakje gemaakt waar je dus ook nog iets kan bewaren, bv treinkaartje of bonnetje van iets. Dit patroon het OV hoesje Hup Hollan Hup. Bij dit patroon krijg je een plukje oranje lontwol voor het kwastje van de staart erbij cadeau, zolang de voorraad strekt.
 En ben je eenmaal bezig dan komen de ideeen vanzelf zo ook de kabouter met het paddestoelhuisje.
Een vrolijk OV mapje met leuke glitterbloemen, deze 5 glitterbloempjes krijg je bij het patroon zolang de voorraad strekt, kunnen ook andere kleuren zijn.
 Op de achterkant heb ik op het vakje 2 paddestoelen gemaakt met een vrolijk rood met witte stippen bandje. De kaarten kunnen niet uit de mapjes vallen daar er bovenaan een klepje is gemaakt die vast zit met een drukkertje.
 Voor mijn dochter mocht deze niet ontbreken, het OV hoesje Kitty, helemaal gemaakt in haar kleuren. Voor deze hoesje is niet veel materiaal nodig, vaak kan je restjes vilt en bandjes of lintjes hiervoor gebruiken. En het resultaat is erg leuk, ook leuk om cadeau te doen.
 Ook op dit hoesje een extra vakje met hierop bandjes een strikje en bedel van Kitty, bij dit patroon zit zolang de voorraad strekt deze bedel erbij.
 De uil mocht aan het rijtje niet ontbreken, helemaal hot in deze tijd, de snavel steekt uit en dit is een leuk gezicht.
Op de achterkant heb ik een bedel van de uil genaaid, Bij alle hoesjes steekt een leuk lintje uit het hoesje aan de zijkant. Het patroon van dit hoesje heet OV hoesje uil. Bent u geintresseerd in een van deze patronen dan kunt u mij mailen ellensoaresdebrito@gmail.com de prijs is € 3.50 per patroon

dinsdag 1 mei 2012

vrolijke pakketjes

Afgelopen weekend eens bezig geweest met wat leuke pakketjes van het huis vol kleur, Deze zijn zo vrolijk en niet duur, voor € 3.95 zijn ze bij haar te koop en wat wel heel erg leuk is, dat je er op de lintjes en het metalen hangertje na er 2 uit een pakketje kan halen, misschien moet je nog een klein stukje vilt van jezelf toevoegen maar als je het goed neerlegd op het vilt lukt het vast.
Op bovenstaande foto zie je het resultaat. Bij het kersthangertje kan je een foto in het boompje plaatsen wat dan weer een heel leuk kado is voor een moeder of oma. De uiltjes zijn tassenhangers en een mobielhoesje. Deze komen in mijn doos met cadeautjes, altijd handig als je wat in voorraad hebt.

Zeg nou zelf, zijn ze niet leuk om te maken en te krijgen!!!!!!!!!!!
groetjes
Ellen