zaterdag 26 maart 2011

De nieuw patronen van de Lathyrus



Hier zijn ze dan de Lathyrus bloemenkinderen, het heeft lang geduurd voor deze bloemenkindern waren ontworpen, ik wilde ze al zo lang maken maar had het niet helemaal on mijn hoofd zitten hoe ik dit zou kunnen. Zoals ik al zei heb ik dit rustig afgewacht en ineens wist ik het. Ik hoop dat jullie het resultaat mooi zullen vinden, ik heb hierop in ieder geval mijn best gedaan. Allereerst natuurlijk het mannetje. Deze heeft net de peultjes uit de plant geplukt want dat moet anders geeft de plant geen mooie bloementjes meer

Zoals je kan zien heeft het mannetje een gebatikt blousje aan en hierover een heel leuk jasje, aan het jasje zit vast 2 zakken, dit geeft een leuk effect. Deze zakken hebben het model van een blad.
Middan achter naai je ook een blad op het hesje, zie foto. Ook zijn mutsje heeft het model van de blaadjes. Onderaan zijn broekje is stokvilt genaaid wat een leuk effect geeft.


Het paarse vlindertje fladdert er op los, deze is vastgemaakt op een krulsteeltje. De lathyrus bloemen zijn er in diverse kleuren, zelfs donker rood en paars zijn geen uitzondering. Ik heb voor de pasteltinten gekozen. De Lathyrus zie je hier ook in knop.


Het vaasje is gemaakt van sprookjesvilt, bij dit vaasje ben ik geinspireerd door een vaasje van de kleine trol. Deze is iets anders maar het effect is hetzelfde natuurlijk. Met dank aan Angelique dat ik dit vaasje ook als patroon in het boek kon plaatsen.




Dan hebben wij natuurlijk ook het vrouwtje van de Lathyrus want deze mag natuurlijk niet ontbreken.


Haar rokje en mouwtje zijn van de bloemblaadjes gemaakt, als je goed bij het mouwtje kijkt zie je ook dat dit een heel lathyrus bloempje is. Onderaan haar groene hesje zijn de blaadjes van de lathyrus weer te vinden.


Ze heeft een krans in haar haar welke in de kleurtjes van de bloem is gemaakt.


Om haar schouders draagt ze een tas om het een compleet plaatje te geven.



Zoals je op de foto ziet zorgt ze goed voor het kleine meisje, deze heeft grote schik op het trekpaardje wat vader Lathyrus heeft gevonden.


Haar mutsje is ook een lathyrus bloem en staat haar schattig. Het bollerootje is geborduurd. Het is echt een schatje dit Latyrus kindje. Het trekpaardje is gemaakt naar een oud model trekpaardje. Ik heb hiervoor touw gebruikt voor de staart en manen, dit werd vroeger ook zo gemaakt. Het is ook leuk om de kleine meid het krulsteeltje met het vlindertje in haar hand te geven. Maar samen met haar moeder gaat ze ook vaak wandelen.




Al deze patronen kan je terug vinden in het nieuwe boek Lathyrus, deze komt op € 10.95 en kan je bestellen door mij een mailtje te sturen, ellenvandenbulk@planet.nl


groetjes


Ellen

woensdag 23 maart 2011

Een tipje van de sluier

Zoals jullie weten zijn bloemenkinderen mijn favoriet om te ontwerpen. Ik heb er ook al vele gemaakt. Klein, groot, hangend en op een potlood. Het maakt niet uit ik blijf ze enig vinden.
Niet alleen om te maken maar ook om neer te zetten.
Deze bloem had ik nog nooit gemaakt, wilde het al heel lang maar had het niet goed in mijn hoofd hoe ik dit kon maken. Dus het kwam er steeds niet van.
Ik weet uit ervaring dat het idee ineens komt en dat was dus pas. Ik denk dat jullie al kunnen raden wat de bloemenkindjes zullen zijn.
Het vaasje is naar een idee van Angelique van de kleine trol.
Ik ga dit uitbrengen in een boekje, met nog wat andere dingen erbij, zodat je een leuk tafereeltje kan maken. a.s. Zondag is het dan zover. Dan ga ik het ook op mijn blog zetten met allemaal leuke foto's. Maar nu zullen jullie het hier nog even mee moeten doen.

Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt, hou dan de blog goed in de gaten.
tot zondag,
groetjes
Ellen

dinsdag 22 maart 2011

Nieuwe patronen paas broches

Na het grote succes van het patroonboek Peter rabbit kon ik het niet laten om een klein broche te maken van Peter, natuurlijk ook erg leuk als sleutelhanger. Ik heb hiervan pakketjes gemaakt en deze kan je bestellen voor € 5.95. Alles zit in het pakketje je hebt alleen zelf borduurzijde en vulwol nodig.
Deze broche zit al een tijd in mijn hoofd, maar ik moest hem nog maken en hier is het dan, Een paashaasje die uit een peentje komt, leuk versierd met lintjes. De peen is gemaakt van sprookjesvilt. Ook hiervan heb ik pakketjes gemaakt deze komt op € 7.50. Voor de pasen kunnen konijntjes nou eenmaal niet ontbreken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze in het echt veel leuker vind als op de foto, ik weet niet hoe het komt maar het is zo.
Je kunt deze broche's bestellen door een mailtje te sturen naar ellenvandenbulk@planet.nl

Ik hoop natuurlijk veel reacties te ontvangen want dan weet ik dat jullie ze ook leuk vinden.
groetjes
Ellen

woensdag 16 maart 2011

Gratis patroontje indianenpotlood

Mensen kinderen, wat een leuke reacties heb ik ontvangen voor de eiwarmers en wat heb ik er veel gestuurd, het blijft maar binnen komen. Mede dank zij Ingrid die op haar blog ook een melding heeft gemaakt voor het gratis patroontje bij Ellen.
Maar zoals beloofd zou ik af en toe weer een gratis patroontje op mijn blog zetten en hierbij het 2e patroontje.
Stuur hiervoor een mail naar mij toe, ellenvandenbulk@planet.nl en ik stuur je het patroontje toe. Je kan het patroontje tot 15 april aanvragen, hierna niet meer.
Ik ben gek op leuke potloden en heb er toen mijn kinderen klein waren heel veel ontworpen, daar is dit er een van. Erg leuk ook als traktatie voor de kinderen als ze jarig zijn, succes verzekerd.

groetjes
Ellen

woensdag 2 maart 2011

Gratis patroontje eiwarmers groot en klein

Verschillende blogs geven weleens een patroontje weg, dit vind ik zo leuk gebaar dat ik het ga overnemen. Dit patroontje heb ik denk ik al 25 jaar geleden ontworpen. Eigenlijk doe ik er niets meer mee maar ze zijn toch schattig om te maken.
Daarom iedereen die het leuk lijkt om deze eiwarmers te maken voor de pasen kan mij mailen.
ellenvandenbulk@planet.nl en ik stuur je het patroontje digitaal in een word document.
Je kan het patroontje aanvragen in de maand maart, hierna niet meer.
Alvast veel plezier met het maken.
groetjes
Ellen