zondag 25 juli 2010










Hallo allemaal,
Ik heb er weer een aantal gemaakt, de eerste is een toy hondje, dit zijn kleine hondjes met een platte snuit.
Je kan ze natuurlijk in allerlei kleuren maken.

Zelf heb ik 2 jack russels en natuurlijk kon ik het niet nalaten om hun model te laten staan voor een van de hondjes, dit is Binkey een mannetje van 8 jaar, een echte lieverd, rustig maar wel waaks.Dan hebben wij ook Benji, ja het is ook een jack russel maar een hele aparte een cocolade bruine met cognac. ik heb er nog verder nooit een gezien. Krijg veel reacties op hem en hij krijgt altijd van iedereen aandacht. Benji is altijd vrolijk en is gek op kinderen.Het zijn natuurlijk cartoon achtige vilten hondjes maar ik wilde met mijn koppel iets speciaals doen en daarom heb ik dit schattige bordje gemaakt wat ik bij de deur kan ophangen.

Zo zie he een van de vele mogelijkheden wat je met deze leuke beestjes kan maken.

Hebben jullie meer ideeen zie hieronder een bericht hoe je een van deze pakketjes kan winnen met het leukste idee.

groetjes

Ellen

donderdag 22 juli 2010







Hallo Allemaal,
van de beestenboel serie heb ik weer wat nieuwe ontwerpjes zoals het koala beertje met haar kleintje.2 leuke hondjes een buldog en een chihuahusa

Een een leuk olifantjeInmiddels heb ik een idee ontvangen om er een mobielhoesje van te maken, dat is inderdaad een leuk idee, ik hoop dat er nog meer ideeen volgen.
groetjes
Ellen

dinsdag 20 juli 2010

Hallo lieve mensen,

Ik heb de afgelopen dagen genoten, heerlijk weer. Onder de parasol met mijn mandje met spullen heb ik lekker gewerkt aan wat nieuwe ontwerpen.
zo heb ik een leuk hondje gemaakt.


En ook een leeuwtje


En een krokodil

Dit wordt een hele serie met dieren waar je veel dingen mee kan maken. De dieren zijn 3d maar ze zijn niet zo dat ze zelfstandig kunnen zitten. Ze zijn niet te dik zodat er meer mee gedaan kan worden. Ze kunnen als ketting, aan een rits, sleutelhanger of voor in de auto maar ook kunnen ze als figuren voor een naamslinger dienen en ook ga ik er naambordjes mee maken en boekenleggers, of een mobiel met 5 diertjes eraan. Misschien hebben jullie ook nog een idee wat ermee gedaan kan worden.

Het leukste idee krijg van mij een pakketje naar keuze van een van deze dieren, dus kom maar op met de ideeen.

Liefs

Ellen

donderdag 15 juli 2010

MIJn nichtje Xavienne is een aantal dagen bij mij geweest, een heerlijk grietje van 9 jaar die knutselen helemaal geweldig vind. Deze keer wilde ze graag iets maken van vilt, daar ze nog nooit met vilt had gewerkt moest ze eerst een tasje maken om de festonsteek te leren.
Daarna mocht ze het versieren, ze is helemaal gek van dolfijnen dus dat werd een witte dolfijn voor op haar tasje. Iets opgevuld om een leuk effect te krijgen. Het handvat heeft ze gepunnikt.
Knap he! Ze is zo trots als een pauw.

Toen het tasje klaar was mocht ze ook nog een dolfijn maken aan een sleutelhanger.

Terwijl zij bezig was heb ik een pandabeertje ontworpen voor aan een ketting, sleutelhanger of om aan de tas te hangen, in de auto etc.


Het beertje is ongeveer 10 cm groot, ik ga deze ook verkleinen zodat deze ook als broche of op een potlood gemaakt kan worden. Ben benieuwd of jullie deze leuk vinden, reacties zijn welkom.

groetjes en een fijne dag nog

dinsdag 6 juli 2010

corsage's

Afgelopen week heb ik een aantal corsage's gemaakt van lapjes velour, vilt, namaak leder, kant, pailletjes. kraaltjes en wat al niet meer.
Ik had dit idee al een tijdje in mijn hoofd zitten. Grote bloemen komen weer helemaal in om op je kleding te dragen, nou die hoeven wij niet te kopen. Leuk om zelf te maken.
Elke bloem bestaat uit 3 4 of 5 lagen, hierdoor krijg je een mooi vol resultaat. Door het gebruik van pailletjes en kraaltjes krijg de bloem nog wat extra's.
Dunne reepjes knippen van b.v. tricot of dunne badstof en deze vlechten. Bij de witte bloem heb ik hiervan ook een bloem gevormd en deze als 3e laag vast genaaid. Hierachter een vilten bloem.
Helaas is dit niet helemaal goed te zien op de foto daar deze verblindend mooi is geworden.
Zeker de moeite waard om het eens te proberen.
Zelf draag ik vaak 2 kleuren kleding, b.v. fuchsia broek met zwart hes en hierop dan een fuchsia bloem. Je zal zien hoe leuk deze staat.
Succes,
Ellen


Eindelijk is het zover, Oranje zit in de halve Finale. Geweldig hoor.
Deze slinger hangt al een tijdje voor het raam maar pas vandaag kon ik de foto's op mijn computer zetten,



















Het is een grote slinger, de Popjes zijn van het patroonblad vrolijke vilt vriendjes.
De letters heb ik er zelf bijgemaakt, ze zijn ongeveer 10 cm groot. De vlaggetjes heb ik gemaakt van lint, 7 cm breed en dan op een groot satestokje gelijmt met dubbel zijdig plakband.
De slinger bestaat uit 3 delen, ik denk van 60 cm elk.
Vanaf de straat is het duidelijk te zien. De voetballen heb ik bij de marskramer vandaan, zijn eigenlijk tafelkleed hangers, ik heb ze met lintjes aan de slinger gehangen.

Zelf ben ik blij met het resultaat, misschien wat voor jullie om te maken?????????

Enne Oranje, winnen he vanavond, zeker 3-1 voor Oranje.