zondag 6 juni 2010









Zeepaardje slinger van het Blauwe huis.
Hier zijn dan eindelijk de dingen die ik de afgelopen tijd heb gemaakt.
Ook deze waanzinnig leuke slinger heb ik pas gemaakt, een gezellig werkje met borduren en het versieren van pailletjes en kraaltjes.
Het zeepaardje is zeker 30 cm groot. Ik heb deze slinger gemaakt voor straks in het toilet te hangen, deze kan best wat kleur gebruiken.
Maar eerst hangt de slinger nog gezellig in de woonkamer. Ik had nog mooie grote glaskralen die ik ertussen kon gebruiken.
Het blauwe huis is dan wel een nieuw atelier maar ze heeft ook echt een eigen style. Marjon mijn complimenten voor dit ontwerp.







Vlinderhanger van het Blauwe huis

Dit schattig schaar opberger is heel leuk om te maken en om cadeau te geven.
De vlinder is zo gemaakt dat je er een klein schaartje in kan opbergen op het blaadje kan je wat naalden bewaren en op de bloem een paar spelden. Heel handig als je even een klein klusje hebt.
Geweldig leuk om te maken, wat borduren, versieren met kraaltjes en pailletjes en je hebt een ontzettend leuk resultaat. Het is eigenlijk een ketting maar deze zal ik niet zo vlug dragen. Ik moet aan de onderkant nog wat lintjes naaien en hieraan het blaadje en bloem vastmaken.
Inmiddels heb ik ook al een turkoois met paarse aan een kennis gegeven, zij was er ontzettend blij mee en mailde mij dat ze hem al diverse keren had gebruikt.

Marjon is de ontwerpster van het Blauwe huis, inmiddels zijn de patronen al bij diverse internet winkels te bestellen, zoals Joy design, Wilma en Poppejans.
Zeker de moeite waard om deze patronen te bestellen

Heksensoep van de septemberring

Ook deze heb ik de afgelopen weken gemaakt, ook weer zo'n ontzettend leuk ontwerp van Gera.
De heksen waren groter als ik in eerste instantie had verwacht maar dat was leuker.
Ik heb alleen het koord van de ketel vervangen door een ketting te gebruiken.
Verder mij gewoon aan het patroon gehouden, zeker een aanbeveling om deze te maken.


De Pindaslinger van Septemberring.

Een aantal weken geleden ben ik begonnen aan deze slinger, eerst de 3 vogeltjes en wat waren ze leuk om te maken, het resultaat is ook verbluffend zoals Gera ze heeft ontworpen, mijn petje af hoor voor dit grandioze ontwerp.

Ik heb hem lekker gewoon hetzelfde gemaakt, vond hem gewoon prachtig.

Op deze stralende dag zit ik even achter mijn computer te puffen. Kon steeds geen bericht op mijn blog zetten, dat was even balen. Maar nu schijnt het dan toch eindelijk gelukt te zijn.
Afgelopen weken ben ik erg verwent door mijn dochters. Zij hadden als verrassing mijn hele badkamer opgeknapt. Geweldig he.

Mijn nichtje zat in de problemen en vandaar dat ik haar kleine meid een week bij mij heb gehad. Katiza een schattje van 2 1/2 jaar dus een echte handenbinder. Nu is ze even bij haar vader maar vanavond komt ze weer een weekje logeren.

Geel Rozenmannetje
Bacara roos
Geel Rozenvrouwtje
Roze roos
Wilde roos (rozebortel)

Ook heb ik de afgelopen weken de patronen van mijn rozenkinderen opnieuw beschreven.
Hierboven zie je de foto's van de bloemenkinderen.
Ik ga zo nog foto's maken van de patronen die ik de afgelopen tijd heb gemaakt.
groetjes
Ellen