dinsdag 11 mei 2010

Vandaag was ook weer een lekker dagje, eerst een stuk gaan lopen met de honden.
Toen ik thuis was heb ik wat blogs bekeken, leuk te zien wat iedereen maakt, dat is zo inspirerend. En soms zie ik dan ineens een popje staan wat ik heb ontworpen dat is natuurlijk helemaal leuk.
Ook vandaag weer 2 patroontjes opnieuw beschreven en dit keer waren het Klaas Vaak en het ezeltje Suzanne.


Het is toch steeds leuk om mijn eigen patroontjes weer op nieuw de beschrijven. Ik hoop dat jullie ze ook nog steeds leuk vinden,

groetjes,Ellen

maandag 10 mei 2010

Ook heb ik vandaag een bloemenkind opnieuw beschreven, dit is de Stephanotis. ( het 2e patroon vandaag.


Ik weet wel dat toen ik dit popje had gemaakt mijn moeder daar helemaal weg van was. Niet zo gek daar ze altijd in het vroege voorjaar deze plant kocht.

Ik ben nu bezig met het eten terwijl ik dit op mijn blog schrijf. Straks ga ik verder met de heksensoep van septemberring. Ik hoop dat deze vandaag af komt.

Vandaag weer lekker bezig geweest, eerst het huis aan kant gemaakt en toen zoals ik mij heb voorgenomen weer 2 patronen opnieuw beschreven.

Vandaag was het Op een grote paddenstoel.

Zo deze ziet er weer keurig uit.
Het is al zo'n tijd geleden dat ik deze heb ontworpen maar terwijl ik bezig was met de beschrijving herinner ik mij toch elk detail.
De kabouter Spillebeen zit niet vast en kan dus ook liggend op de paddenstoel worden gelegd of zittend op de stronk.
Ik zou het leuk vinden om reacties te horen van andere die deze ook hebben gemaakt.

zondag 9 mei 2010

Ik heb net het patroon opnieuw beschreven van Lisa het vrouwtje van David de kabouter.




Ik heb mij voorgenomen om elke dag een patroon opnieuw te beschrijven, dan ben ik wel een jaartje bezig maar dan ziet alles weer mooi en goed weer uit.
Ik heb vorige week trouwens wat leuke patroontjes ontvangen van het blauwe huis, ik weet niet of jullie ze al kennen maar ik vind ze echt helemaal geweldig.
Bijgaand wat foto's, De hanger met het zeepaardje is ontzettend leuk, veel geborduurd en pailletjes zijn er gebruikt, het is een lange hanger ga ik zeker maken voor op het toilet.
Die kan best opgevrolijkt worden.
De ketting heeft de functie dat je in de vlinder een klein schaartje kan stoppen en op het blad kan je spelden of een naald steken als je bezig ben.
Heel vernieuwend in ieder geval.
Ik ga zo verder met de heksensoep van de septemberring, schiet al aardig op. Heksen zijn al klaar en ik ben nu met de kat bezig. Erg leuk, heel gedetailleerd. De heksjes zijn groter als ik in eerste instantie dacht dat ze waren, ze zijn ongeveer 20 cm.
Ik ben gek van heksen en zoals ik begrepen heb Gera ook van de Septemberring.
Zodra dit tafereel af is zet ik een foto op mijn blog.
Moederdag, Vandaag eerst lekker uitgeslapen. Mijn oudste dochter is er niet die is naar Disneyland en de jongste ligt nog op een oor. Dus dit is mijn momentje.

Vanmorgen ben ik met de honden eerst een stuk gaan lopen, heerlijk door het bos. Gelukkig was het droog dus dan is het echt genieten.
Vandaag wil ik jullie ook wat meer vertellen over mijn andere hobbys.
Ik ben ook helemaal in de ban van stempelen en scrappen, juist die combinatie vind ik erg leuk.

Wat een groot succes is zijn mijn verjaardag's ov geboortekaarten. Ik gebruik hiervoor foto's van diegene en maak er een feestelijk geheel van.



Zoals je kan zien zit er van alles bij, er steken labels uit waar ook weer foto's opstaan en ook aan de binnenkant en achterkant staan foto's en is het versierd.
Ook doe ik er een horoscoop bij, ik heb deze van internet gehaald.

Voor kinderen is het een horoscoop over hoe ze zijn als kind en voor tieners en volwassenen doe ik een horoscoop erbij over dit jaar.

Het is wel een enorm werk om dit te maken maar de reacties zijn zo enorm leuk dat dit alles goed maakt.
Ik heb zelfs kennissen die het inlijsten of er een speciaal plekje in huis voor hebben.


Wat ik ook enorm leuk vind is sierraden maken van edelstenen.


Ik noem ze armbanden van moeder natuur omdat ik allerlei materialen hiervoor gebruikt, zoals houten kralen, schelpen, parels en edelstenen.

Ik heb ook een studie gedaan naar de werking van edelstenen, erg leuk.
Ik maak meestal een armband met grote stenen en een met kleine, je kan beide aan elkaar maken en dan heb je een ketting.
Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.
Ondertussen is de jongste van mijn dochters wakker en van haar kreeg ik een strass steentjes lijmer, een leuk hes en een hoesje voor mijn mobiel. Dat was dus wel enorm verwend worden.
Ik hoop dat jullie ook erg verwend zijn.
Ik ga zo weer een patroon bewerken en schrijf daar straks nog wat over.
Fijne moederdag,
groetjes
Ellen




zaterdag 8 mei 2010

Hoera,





Het is mij gelukt, vandaag heb ik ook een blog. Nu eens kijken of ik er iets leuks van kan maken.


Ik ben vandaag met alles en nog wat bezig geweest en niet alles lukte.


Vanmorgen een doos eieren laten vallen en ja hoor 8 kapot maar dat mag de pret niet drukken want ik heb gewoon tortilla vanavond gemaakt en zo hebben wij er nog van gesmult ook.


Ook ben ik bezig wat patronen te herschrijven, zo dat ze er beter uit zien. De printers van tegenwoordig zijn ook zoveel beter als van 15 jaar geleden.


Zo heb ik vandaag het patroon van David de kabouter opnieuw beschreven zie hierbij de foto.

Deze stoere david is 16 cm groot zonder zijn muts gemeten en is gemaakt volgens de aanwijzingen van Rien Poortvliet.